Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

Все про стейк Філе Міньйон

Все про стейк Філе Міньйон

Стейк Філе Міньйон – ідеальний вибір для вечері на двох або прийому гостей. Приготований з вирізки, він має неповторний смак, який вдало підкреслює соус або келих червоного вина. М’ясо що використовується для страви відокремлюють від м’язи, воно практично не бере участь в руховій активності тварини. За рахунок цього готовий продукт виходить неймовірно соковитим і м’яким.

З якого м’яса готують стейк Філе Міньйон

М’ясні страви завжди вважалися прикрасою столу. Філе Міньйон по праву можна назвати королем трапези. Для його приготування кулінари використовують невеликий м’яз, який є частиною яловичої вирізки.

Спосіб приготування

У ресторані «Наживо» готують з дотриманням традиційних технологій приготування. Для стейка Філе Міньйон обирають товстий шматок яловичини – не менше 5-8 см заввишки. М’ясо обов’язково повинно бути кімнатної температури. Його обсмажують на грилі, запечатуючи всередині всі соки. Саме соки, оскільки в цій частині мармурової вирізки жир практично відсутній. Найпопулярніша ступінь прожарювання – medium rare – по 2-3 хвилини з кожного боку. Під апетитною рум’яною скоринкою буде прихована ніжна рожева м’якоть, прогріта до 53-55 градусів.

До готовності м’ясо доводять в духовці. Досить 6-8 хвилин при температурі 180 градусів. Потім соковитий шматок ще пару хвилин «відпочиває».

Приправляють стейк сіллю і чорним перцем. Цього достатньо, щоб підкреслити, але не перебити справжній смак дорогої яловичини.

Чекаємо вас в нашому ресторані «Наживо» на смачний стейк Міньйон!

Share this post